300 de milioane de copii din întreaga lume nu au mers astăzi la școală

Data publicării:
sala e clasa, scoli inchise
Foto: GettyImages

300 de milioane de copii nu merg la școală zilele acestea din cauza pandemiei globale de COVID-19. Alte perturbări fără precedent au, de asemenea, loc pe toată planeta foarte rapid.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Scara globală și viteza acestei perturbări educaționale sunt lipsite de precedent, a precizat Organizația Națiunilor Unite. Aproximativ 24 de țări, pe trei continente, și-au închis școlile. Doar în Japonia s-au închis 38.000 de școli.

Efectele largi ale pandemiei devin mai clare: virusul s-a răspândit în 70 de țări, a perturbat puternic piețele internaționale, a încetinit creșterea economiei globale și a făcut ca Banca Mondială să își ia angajamentul că va da 12 milioane de dolari în împrumuturi pentru a ajuta în lupta îmotriva coronavirusului.

Nu este încă clar cât de mult se va amplifica această criză. Recent, o conferință a miniștrilor de finanțe ai țărilor G7 și șefilor de bănci naționale s-a terminat fără că marile economii ale lumii să găsească o strategie comună. Ei au promis, însă, să monitorizeze atent situația.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri