35 de milioane de dolari pentru paza lui Donald Trump

Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Chicago
Foto: Gulliver/Getty Images

Primăria din New York cere 35 de milioane de dolari din partea administraţiei de la Washington, pentru asigurarea pazei lui Donald Trump.

Este vorba de perioada pe care viitorul şef al statului o petrece în Turnul Trump, înainte de învestirea sa pe 21 ianuarie.

Potrivit calculelor făcute de administraţia din New York, paza lui Trump costă 500.000 de dolari pe zi, nu un milion, aşa cum se credea până acum.

Iar costurile nu vor scădea prea mult nici după instalarea acestuia la Casa Albă. Soţia sa, Melania, va mai rămâne la New York cel puţin încă şase luni, pentru ca fiul celor doi să poată încheia şcoala. Planul îi nemulţumeşte pe newyorkezi, care au semnat o petiţie pentru a o forţa pe viitoarea Primă Doamnă să plece din Manhattan.

În următoarele zile vom cere foarte insistent să vorbim şi să ne întâlnim cu membri ai administraţiei Obama şi ai Congresului, pentru a obţine înapoi banii cheltuiţi în perioada 8 noiembrie - 20 ianuarie. Luna trecută a fost pentru prima oară când poliţia din New York şi-a asumat un asemenea rol crucial, în asigurarea pazei Turnului Trump. Ştiu că au fost pe bună dreptate multe îngrijorări legate de cum va evolua acest lucru. Iar una dintre aceste îngrijorări se referă la costurile legate de securitate”, a spus Bill de Blasio, primarul New York-ului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri