352 de civili au fost uciși de loviturile Coaliției anti-ISIS

Data publicării:
Syrian Kurds Battle IS To Retain Control Of Kobani
Foto: Gulliver/ Getty Images

Cel puțin 352 de civili au murit în cei de trei ani de lovituri ai Coaliției Anti-ISIS în Irak și Siria, potrivit unui raport al Pentagonului, citat de CNN.

Syrian Kurds Battle IS To Retain Control Of Kobani
Foto: Gulliver/ Getty Images

Regretăm moartea neintenționată a civililor ca urma a eforturilor Coaliției de a învinge ISIS în Irak și Siria și transmitem condoleanțe familiilor”, a precizat armata americană într-un comunicat.

Bilanțul apare într-un raport al Pentagonului care a înregistrat decesele civililor ca urmare a operațiunilor Coaliției Anti-ISIS până la sfârșitul lunii martie. Numărul victimelor civile a crescut considerabil de la finalul lunii februarie, când au fost înregistrate 229 de victime. 

Din martie 2017, Coaliția anti-ISIS, condusă de Statele Unite, a desfășurat peste 20.000 de atacuri împotriva organizației teroriste..

Armata americană a transmis că încearcă să ancheteze informațiile despre moartea fiecărui civil, dar a atras atenția că nu poate proba informațiile prin „metode de investigație tradiționale, cum ar fi chestionarea martorilor și ancheta la fața locului.

„Coaliția pune întrebări piloților și altor membri ai personalului implicați în operațiune, se uită la înregistrările atacului și la imaginile din operațiunile de supraveghere dacă este cazul. Analizează informațiile primite de la agenții guvernamentale, ONG-uri, rețelele de socializare și presă”, a precizat armata americană într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri