40.000 de oameni au strigat "Putin, demisia" în timpul protestelor față de arestarea unui guvernator din Orientul Îndepărtat

Data publicării:
40.000 de oameni au strigat "Putin, demisia" în timpul protestelor față de arestarea unui guvernator din Orientul Îndepărtat
Foto: Profimedia Images

Zeci de mii de oameni au strigat "Putin, demisia" în timpul unui protest față de arestarea unui guvernator local dintr-un oraș aflat la granița cu China și aproape de oceanul Pacific.

Din cei 570.000 de locuitori, circa 40.000 au participat la demonstrația care nu a fost autorizată dar la care poliția nu a intervenit. Demonstranții și-au arătat sprijinul față de guvernatorul regiunii, care a fost reținut și dus la Moscova sub acuzația că ar fi ordonat mai multe asasinate acum 15 ani.

Dar oamenii cred că asistă la o răzbunare Kremlinului, deoarece acum doi ani bărbatul l-a învins pe candidatul susținut de Putin pentru postul de guvernator.

Incidentul vine la mai puțin de două săptămâni după ce ruşii au validat în proporţie de 77,92% revizuirea Constituţiei, ceea ce îi permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, potrivit CNN.

Potrivit criticilor Kremlinului, puterea şi-a înmulţit manevrele pentru a-şi asigura un succes răsunător şi o participare electorală substanţială, iniţiind de exemplu o loterie cu cadouri pentru participanţi şi bonuri de cumpărături pentru cei care votează online.

Citește și: Singura regiune care i-a spus „niet” lui Vladimir Putin la referendumul prin care a devenit președinte pe viață

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri