5 minute spaniole. Cum sărbătoresc spaniolii Revelionul

Data publicării:
03012013 20spania-41759

Tradiția cu 12 boabe de struguri vine din 1897 din Zona Alicante, unde viticultorii au început această tradiție cu speranța că anul care urmează va fi unul extrem de productiv, iar cei care nu mănâncă la miezul nopții 12 boabe de struguri nu vor avea noroc în noul an.

Momentul de sărbătoare de la miezul nopții din Puerta del Sol este transmis de toate televiziunile de aici din Spania, un fel de Big Ben londonez sau Time Square din New York ...bineînțeles păstrând proporțiile. Se ascultă mai întâi patru bătăi de clopot și abia apoi se numără ultimele 12 secunde ...pentru tot atâtea boabe de struguri.

Istoria acestei sărbători menționează și intrarea în anul 1989, când prezentatoarea postului național de televiziune, TVE , cel mai urmărit în acea vreme s-a încurcat în așa măsură, neauzind primele patru bătăi de clopot, încât i-a convins pe milioanele de telespectatori că mai au de așteptat și ....până ce a realizat că nu e așa, anul nou a venit, iar prezentatoarea, disperată, a încercat fără succes să salveze situația. Drept rezulat, milioane de spanioli nu au apucat să mănânce la timp boabele de struguri.

În alt an, o prezentatoare a trecut la miezul nopții din 1993 în 1984, iar gafele de acest gen pot continua.....

Concurs

Concursul ediției de azi dotat cu un premiu consistent, trei luni de internet pe telefonul mobil, și un telefon mobil oferit de Digimobil Spania pentru telespectatorul din Spania care ne-a urmărit azi și care ne răspunde la întrebarea „Din ce zonă a Spaniei vine tradiția celor 12 boabe de struguri de anul nou?”

Câștigătorul va fi anunțat în ediția noastră de marți, când veți putea vedea o altă tradiție specifică Spaniei, anume parada celor trei regi magi, așteptată de copiii de aici mai mult decât venirea lui Moș Crăciun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri