5 minute spaniole, din București. 2013 va fi un an greu pentru românii din Spania

Data publicării:
10012013 20boltoiu-43025

Ciprian Bălțoiu a vrut să le transmită românilor care vor să plece în Spania, pentru a lucra, că trebuie să fie conștienți că este foarte greu să găsească un loc de muncă. După patru ani de locuit în Spania, perioadă în care a lucrat și la Consulat, Bălțoiu povestește că a văzut situații în care români pregătiți nu au reușit să se angajeze și au ajuns în situații disperate, fără ieșire.

Șomajul între spanioli este de 26,6%, iar în comunitatea de români, care are aproape un milion de persoane, șomajul este de 35%.

Cum e în Spania sezonul reducerilor

Sezonul reducerilor a început, în Spania, din data de 6 ianuarie. În această perioadă pot fi achiziționate haine care beneficiază chiar și de o reducere de 70%. Magazinele au încălcat chiar și o regulă veche de zeci de ani, potrivit căreia programul se încheia la ora 18.

Potrivit unei statistici, fiecare spaniol a cheltuit, anul trecut, în perioada reducerilor, 180 de euro, iar anul acesta – 120.

Concursul pentru românii din Spania

La întrebarea de marți „Cum se numesc cei trei magi care au fost sărbătoriți în Spania”, Neacșu Oana din Zaragosa a răspuns corect, câștigând trei luni de internet pe telefonul și un telefon mobil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri