550 de persoane au fost evacuate dintr-o bibliotecă din cauza mirosului unui fruct

Data publicării:
fruct durian

Circa 550 de persoane au fost evacuate dintr-o bibliotecă din Australia după ce mirosul unui fruct de durian a stârnit panică în rândul celor prezenţi de teama unei eventuale scurgeri de gaze, informează luni Xinhua citând media locale.



Pompierii au intervenit vineri după-amiază la biblioteca Universităţii din Canberra în urma apelurilor privind prezenţa unui puternic miros de gaz, a relatat Agenţia pentru Servicii de Urgenţă din capitala Australiei, potrivit Agerpres.

După ce au verificat clădirea, pompierii au localizat sursa emanaţiei.

''Mirosul persistent din clădire, similar celui de gaz, este în totalitate sigur - cineva a lăsat un fruct de durian în unul dintre coşurile noastre de gunoi!'', se arată într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al bibliotecii universităţii.

Biblioteca a fost redeschisă la scurt timp, după ce fructul de durian a fost scos din bibliotecă într-o pungă sigilată şi au fost efectuate teste ale aerului din clădire.

Originar din Indonezia, fructul de durian este binecunoscut pentru mirosul său distinctiv care provoacă reacţii ce ajung până la dezgust profund. În unele ţări asiatice, acesta este interzis în mijloacele de transport public şi în hoteluri.

Incidentul este a doua astfel de alarmă falsă consemnată în Australia în aproximativ un an. În aprilie 2018, un fruct de durian putrezit a condus la evacuarea a sute de persoane dintr-o bibliotecă din centrul Melbourne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri