Sari la conținut
News Alert

Nigel Farage sare în sprijinul lui Donald Trump

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, primeşte sprijin din afara ţării, în campania sa electorală. Iar susţinerea vine din acelaşi spectru politic. Este vorba despre liderul campaniei Brexit din Marea Britanie, Nigel Farage, şi el un aprig adversar al migraţiei, la fel ca Donald Trump. Fostul lider UKIP a fost invitat să se adreseze americanilor chiar de către politicianul republican, în aplauzele audienţei.

Nigel Farage a mers în Statele Unite pentru a participa la un miting al lui Donald Trump unde l-a criticat voalat pe preşedintele american. Nemulţumirea lui a fost că Barack Obama i-a sfătuit pe britanici să voteze pentru rămânerea în Uniunea Europeană, la referendumul din iunie.

„L-am criticat şi am condamnat comportamentul lui (n.red. - al lui Barack Obama). Nu vă pot spune pe cum ar trebui să votaţi în aceste alegeri. Dar cred că vă daţi seama, am înţeles, vă aud. Dar voi spune acest lucru: dacă aş fi fost cetăţean american, nu aş fi votat pentru Hillary Clinton chiar dacă m-aţi fi plătit”, spune Nigel Farage, liderul campaniei Brexit.

În cele mai recente discursuri, Donald Trump nu a mai spus că va deporta milioane de imigranţi. Dimpotrivă, el a declarat că doreşte să colaboreze cu cei ce respectă legile Statelor Unite. Totuşi, candidatul republican a intrat într-o nouă controversă, de data aceasta economică.

Le voi ordona reprezentanţilor comerciali ai Statelor Unite să deschidă procese împotriva Chinei, atât în această ţară cât şi la Organizaţia Mondială a Comerţului. Subvenţiile incorecte ale Chinei şi comportamentul său sunt interzise de către termenii acceptării acestei ţări în Organizaţia Mondială a Comerţului şi eu intenţionez să aplic regulile noastre”, afirmă Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă.

Donald Trump nu a ezitat să o atace pe contracandidata sa şi a spus că Hillary Clinton a condus Departamentul de Stat ca un lider eşuat al unei ţări din lumea a treia.