7.000 de persoane arestate în urma protestelor din Iran față de scumpirea carburanților

Data actualizării: Data publicării:
protest-iran-twitter
Foto: captură Twitter/Ian Bremmer

Aproximativ 7.000 de persoane au fost arestate după protestele din Iran, la care au participat circa 200.000 de persoane, au anunţat miercuri autorităţile de la Teheran, potrivit Mediafax.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a condamnat vehement protestele faţă de majorarea preţurilor la carburanţi, catalogându-le drept rezultat al unei „conspiraţii foarte periculoase”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul iranian de Interne, Abdolreza Rahmani Fazli, a declarat că 731 de filiale bancare, 70 de staţii de alimentare cu carburanţi şi sediile a 140 de instituţii au fost incendiate de protestatari.

Circa 200.000 de persoane au participat la proteste. Aproximativ 7.000 au fost arestate, a declarat deputatul Hossein Naqavi-Hosseini, membru al Comisiei parlamentare pentru Siguranţă Naţională.

Cel puțin 100 de protestatari au fost ucişi în cursul demonstraţiilor din Iran, a anunțat organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International, zilele trecute.

The Telegraph relatează citând declarații ale familiilor victimelor că autoritățile fură cadavrele persoanelor ucise din morgă pentru a ascunde dimensiunea crimelor.

De asemenea, internetul a fost oprit în totalitate timp de cinci zile, începând să fie restabilit zilele acestea în diverse orașe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri