9 februarie 1893, data naşterii celebrului striptease. Locul naşterii - Moulin Rouge

Data publicării:
image 20217 20jean 20gabriel 20domergue 20le 20french 20can 20can-48668

Cabaretul construit în 1889 de Joseph Oller, proprietar şi al localului Paris Olympia, şi-a dobândit şi mai multă popularitate în urma acestui dans, consemnează cronicarii. În lucrarea „The Desirable Body: Cultural Fetishism and Erotics of Consumption”, autorul Jon Stratton scrie că, după ce a dansat dezbrăcându-se în timpul unui bal al studenţilor, Mona a fost amendată cu suma de 100 de franci.

G. Mouton, caricatura „Danseuse de french cancan”

Studenţii, pe de altă parte, s-au declarat scandalizaţi de gestul tinerei, despre care se spune că avea cele mai frumoase picioare.

Cu toate acestea, în mai puţin de un an, striptease-ul era obişnuit în tot mai multe localuri. După ce patronul a achitat amenda, serioasă pentru acele vremuri, a conştientizat şi valorificat impactul şi plusul de imagine pe care dansul nou-născut l-a furnizat cabaretului.

Moulin Rouge este şi locul în carefrench cancan-ul imortalizat de Henri de Toulouse-Lautrec în tablourile sale a cunoscut popularitatea.

Pe 27 februarie 1915,Moulin Rougeavea să fie distrus de un incendiu. Abia după şase ani, în 1921, s-a redeschis cabaretul reconstruit de la zero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri