A apărut o nouă mișcare jihadistă

Data publicării:
al nusra 1

 

"Mulțumim comandanților Al-Qaida pentru că au înțeles necesitatea ruperii legăturilor", a indicat liderul celei de-a doua cea mai importantă grupare jihadistă din Siria, după Statul Islamic (SI).

Abou Mohamad al-Golani a subliniat că această decizie "vizează protejarea revoluției siriene".

El a anunțat de asemenea că Frontul al-Nusra își schimbă denumirea în Jabhat Fatah al-Sham, astfel încât comunitatea internațională, SUA și Rusia să nu mai poată folosi ca pretext afilierea grupării la rețeaua Al-Qaida pentru a ataca sirieni.

Inclusă pe lista organizațiilor teroriste de către SUA, gruparea Frontul al-Nusra a fost exclusă de la acordul din februarie privind încetarea ostilităților în Siria. Rusia și SUA discută de asemenea despre o mai bună coordonare pentru a ataca această organizație jihadistă.

Într-o declarație audio făcută publică anterior joi, rețeaua teroristă Al-Qaida a transmis ramurii sale siriene, Frontul al-Nusra, că poate rupe legăturile organizaționale dacă este nevoie pentru a-și menține unitatea și a-și continua lupta în Siria.

Frontul al-Nusra este cea mai puternică facțiune din Siria care se opune atât președintelui Bashar al-Assad, cât și grupării jihadiste Statul Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri