Sari la conținut

A fost aleasă prima femeie președinte a Taiwanului

Foto: Facebook.com/Tsai Ing-wen

Chiar dacă nu s-a exprimat clar în această chestiunii, opozanții ei susțin că relația Taiwanului cu China se va deteriora, deoarece Tsai Ing-wen nu recunoaște politica „Chinei unitare”.

China consideră dintotdeauna insula ca parte integrantă a teritoriului său și că, la nevoie, ar putea prelua controlul asupra acesteia prin forță. 

Victoria lui Tsai Ing-wen, în vârstă de 59 de ani, a fost evidentă când Eric Chu, candidatul KMT, și-a recunoscut înfrângerea. 

Actualul președinte al Taiwanului este Ma Jing-jeou din partea Kuomintang (KMT), care a pus în practică o inedită politică de destindere cu Beijingul, conform Agerpres.

Conducătoare a principalei formațiuni de opoziție, Partidul Democratic Progresist (PDP), Tsai Ing-wen ar urma să beneficieze de neîncrederea alegătorilor taiwanezi față de gigantul asiatic și de frustrarea unora dintre aceștia în fața stagnării economiei.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...