A fost descoperită lista lui Salah Abdeslam cu alte posibile ținte de atentate în Franța 

Data publicării:
abdeslam salah

Pe listă erau incluse șapte obiective, iar printre acestea figurau cartierul parizian La Defense, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg și aeroportul din Toulouse, informează Agerpres. Calculatorul a fost găsit în cartierul Forest din Bruxelles, unde la 15 martie s-a produs un schimb de focuri cu poliția belgiană în care a fost ucis Mohamed Belkaid.

Într-unul dintre fișiere, care este salvat sub numele 'Salah', existau imagini cu gruparea teroristă Stat Islamic și înregistrări video ale jihadistului francez Mohamed Merah, autorul atacurilor din regiunea Toulouse din martie 2012 în care au fost ucise șapte persoane.

Dar, cel mai important, în calculatorul lui Abdeslam s-au găsit fișiere cu obiective potențiale de atentate în Franța, precum și cu 'procedura' care urma să fie folosită în comiterea acestor atentate. De exemplu, în zona portuară din Marsilia, teroriștii intenționau să folosească drone sau un avion cu o bombă la bord, pe aeroportul din Toulouse teroriștii fie urmau să comită un atac sinucigaș fie să deschidă focul la întâmplare, iar la Parlamentul European din Strasbourg se avea în vedere un atac armat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri