Sari la conținut

A murit actriţa Lauren Bacall. Avea 89 de ani

Actriţa americană de teatru şi film Lauren Bacall a murit marţi, la New York, la venerabila vârstă de 89 de ani. Ea a suferit un atac vascular cerebral.

Anunţul decesului a fost postat de fiul actriţei, pe contul de Twitter BogartEstate.

O carieră lungă de şapte decenii: Născută în 1924, Lauren Bacall a debutat la vârsta de 19 ani, în fimul To Have and Have Not, alături de viitorul său soţ, Humphrey Bogart.

 

Peste mai bine de 50 de ani, The Mirror Has Two Faces a fost filmul care i-a adus un Glob de Aur şi o nominalizare la Premiile Oscar, în 1997. O mică recompensă pentru una dintre cele mai cunoscute vedete americane de film, cunoscută pentru privirea pătrunzătoare şi vocea răguşită. Abia în 2009 a primit statueta Academiei Americane de Film, onorifică, pentru „rolul său esenţial în epoca de aur a filmului”.

Filmografie selectivă: Key Largo, How to Marry a Millionaire, Sex and the Single Girl, Murder on the Orient Express, The Fan, Dinner at Eight, The Parallax Garden, Pret-a-Porter: Ready to Wear, The Mirror Has Two Faces, Too Rich: The Secret Life of Doris Duke, The Venice Project, Dogville, Manderlay, Ernest & Celestine.