A murit agentul de securitate care i-a salvat viața lui Ronald Reagan

Data publicării:
ronald reagan inainte de a fi impuscat - wiki 1

Jerry Parr, care în epocă era membru al Secret Service, agenția care asigură securitatea președinților americani, l-a împins pe Reagan în limuzina prezidențială după ce John Hinckley a tras șase gloanțe în direcția lui Ronald Reagan, când acesta se afla în fața hotelului Hilton din Washington.

Un document audio publicat în 2011 a relevat prezența de spirit a lui Jerry Parr, când acesta a realizat că președintele era rănit. Urcat în mașina prezidențială, agentul Parr a spus că președintele era OK și că revine la Casa Albă. Apoi, și-a dat seama că președintele este rănit și a ordonat să fie dus la spital.

Președintele Reagan înainte de a fi împușcat. Agentul Parr este cel cu impermeabil, din dreapta sa FOTO: wikipedia.org

Ronald Reagan nu a fost atins direct de gloanțele lui John Hinckley, dar unul dintre ele a ricoșat în limuzina prezidențială blindată și l-a rănit la piept. Glonțul a trecut foarte aproape de inimă.

Republicanul Ronald Reagan a fost al 40-lea președinte al Statelor Unite din 1981 până în 1989. A murit la 93 de ani, în iunie 2004, după ce în 1994 anunțase că a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer. Ultima dată când a apărut în public a fost la funeraliile lui Richard Nixon, la 22 aprilie 1994.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri