A murit Barbara Walters, prima femeie care a devenit superstar al ştirilor TV din SUA. Oprah Winfrey: "Fără ea nu aș fi existat"

Data actualizării: Data publicării:
Barbara Walters
A murit Barbara Walters, prima femeie superstar al ştirilor TV din SUA. FOTO: Profimedia Images

Barbara Walters, realizatoare a numeroase interviuri şi prezentatoare de programe, prima femeie care a devenit superstar al ştirilor TV din SUA, a murit la vârsta de 93 de ani, conform The Guardian.

Moartea lui Walters a fost anunţată de ABC.

Imediat după anunțul decesului, Oprah Winfrey a transmis un mesaj. „Fără ea nu aș fi existat nici eu şi nici orice altă femeie care poate fi văzută la ştiri”, a scris vedeta. 

Timp de aproape patru decenii la ABC şi înainte de asta la NBC, interviurile exclusive ale lui Walters cu lideri, regi și oameni din industria divertismentului i-au adus statutul de celebritate.

Walters a luat interviuri unor numeroși lideri mondiali, inclusiv Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein şi fiecărui preşedinte al SUA de la Richard şi Pat Nixon, precum și primelor doamne. Le-a luat interviuri lui Rose Kennedy după asasinarea fiului ei, Robert, precum și Prințesei Grace de Monaco și președintelui Richard Nixon. A călătorit în India cu Jacqueline Kennedy, în China cu Nixon și în Iran.

Barbara Walters a câştigat 12 premii Emmy, dintre care 11 în timp ce era la ABC News, a transmis reţeaua de televiziune..

Walter şi-a început cariera ca jurnalist la emisiunea The Today Show de la NBC în anii 1960.

A fost prima prezentatoare de ştiri de reţea, alături de Harry Reasoner, cu un salariu anual fără precedent de 1 milion de dolari, ceea ce a atras suspiciuni şi critici.

„Nu m-am gândit niciodată că voi avea o astfel de viață. Am întâlnit pe toată lumea din întreaga lume. Probabil că am întâlnit mai mulți oameni, mai mulți șefi de stat, oameni mai importanți, chiar și decât orice președinte”, a spus Walters într-un interviu din 2004 din Chicago Tribune. 

Criticii lui Walters au spus că ea a fost mult timp ironizată pentru un interviu din 1981 în care a întrebat-o pe actrița de la Hollywood Katharine Hepburn ce copac și-ar dori să fie. Walters s-a justificat că a pus întrebarea doar pentru că Hepburn se comparase înainte cu un copac.

Barbara Walters știa însă să pună și întrebări grele. „L-am întrebat pe Elțîn dacă a băut prea mult. L-am întrebat pe Putin dacă a ucis pe cineva”, a spus Walters pentru New York Times în 2013. Ambii au răspuns că nu.

The New York Times a descris-o ca fiind „probabil cea mai cunoscută personalitate de televiziune din America”, adăugând că „ceea ce ne amintim cel mai mult despre un interviu cu Barbara Walters este Barbara Walters”.

Timp de 29 de ani, ea a găzduit un program de interviuri cu nominalizații la Oscar. Totodată, a avut o emisiune anuală „cei mai fascinanți oameni”, dar a renunțat la ea când a decis că s-a săturat de interviurile celebrităților.

„Nu m-am așteptam niciodată la asta!” a spus Walters în 2004, vorbind despre succesul ei. „Întotdeauna am crezut că voi fi un redactor de televiziune. Nici măcar nu m-am gândit că voi fi în fața unei camere.”

Barbara era naturală în faţa camerei, mai ales când punea întrebări speciale. „Nu mi-e frică când fac un interviu, nu mă tem”, declara Walters pentru Associated Press în 2008.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri