A murit fosta soţie a lui Nelson Mandela. Activista anti-apartheid avea 81 de ani

Data actualizării: Data publicării:
South Africa Holds A National Day Of Prayer For Nelson Mandela
JOHANNESBURG, SOUTH AFRICA - DECEMBER 08: Winnie Madikizela-Mandela, ex-wife of former South Africa President Nelson Mandela prays as she attends a service at Bryanston Methodist Church during a national day of prayer, on December 8, 2013 in Johannesburg, South Africa. Mandela, also known as Madiba, passed away on the evening of December 5th, 2013 at his home in Houghton at the age of 95. Mandela became South Africa's first black president in 1994 after spending 27 years in jail for his activism against apartheid in a racially-divided South Africa (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Activista anti-apartheid Winnie Mandela, fosta soţie a lui Nelson Mandela, a murit la vârsta de 81 de ani, scrie news.ro.

South Africa Holds A National Day Of Prayer For Nelson Mandela
Winnie Mandela / FOTO: Gulliver/Getty Images

Ea este fosta soţie a primului preşedinte de culoare din istoria Africii de Sud, Nelson Mandela.

Cei doi au fost un simbol pentru lupta contra apartheidului, o politică de segregare rasială practicată până în anul 1991 de guvernul sud-african, timp de 30 de ani.

Totuşi, în ultimii ani reputaţia ei a suferit din punct de vedere legal şi politic.

Purtătorul de cuvânt al familiei Mandela, Victor Dlamini, a afirmat într-un comunicat: „A murit în urma unei boli prelungite, din cauza căreia a fost internată de mai multe ori în spital de la începutul anului”.

„A murit în pace luni după-amiază înconjurată de familie şi de cei apropiaţi”, a adăugat el.

Winnie Mandela s-a născut în anul 1936 în estul Cape Town, cunoscut atunci sub denumirea de Transkei.

Ea era asistentă socială când l-a cunoscut pe Nelson Mandela în anii 50. Cei doi au fost căsătoriţi timp de 38 de ani, deşi 30 de ani au fost separaţi din cauza faptului că fostul preşedinte a fost închis.

Deşi s-au despărţit la doi ani după eliberarea lui, ea a păstrat numele de familie şi a ţinut legătura cu el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri