A murit mama premierului indian Narendra Modi

Data publicării:
Narendra Modi in masina face un semn de inchinare
Premierul indian Narendra Modi plecând de la funeraliile mamei sale. Foto: Profimedia

Heeraben Modi, mama premierului Indiei, Narendra Modi, a murit vineri, la vârsta de 99 de ani. Starea ei de sănătate se deteriorase în ultimele zile şi a fost internată într-un spital din statul Gujarat (vest), locul unde s-a născut liderul indian.

„Un secol glorios se odihneşte astăzi la picioarele lui Dumnezeu”, a scris premierul Modi pe Twitter, anunţând moartea mamei sale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Heeraben Modi locuia într-un sat din Gujarat împreună cu fratele înaltului demnitar indian şi era vizitată frecvent de Modi.

Ultima ocazie în care au apărut împreună în faţa camerelor a fost la începutul lui decembrie, când Modi s-a deplasat la Gujarat pentru alegerile locale în care în cele din urmă s-a impus formaţiunea sa, partidul naţionalist hindus BJP.

Heeraben Modi a fost internată la un spital din Ahmedabad miercurea trecută, după ce sănătatea ei s-a deteriorat, şi a murit două zile mai târziu.

Modi, care avea pe agenda zilei de vineri mai multe evenimente în celălalt capăt al ţării, a anunţat că va participa în regim de videoconferinţă şi a călătorit în vestul Indiei dis-de-dimineaţă pentru a organiza funeraliile mamei sale.

Premierul a fost unul dintre cei însărcinaţi cu transportarea rămăşiţelor pământeşti ale mamei sale, învelite în flori, la crematoriul unde a avut loc incinerarea ei.

O viață începută în sărăcie

Născută în Visnagar în 1923, fiica cea mare a unei familii sărace, Heeraben Modi şi-a pierdut mama la o vârstă fragedă şi a avut o copilărie plină „de sărăcie şi lipsuri”, a explicat premierul într-o postare lungă pe blog scrisă în iunie, ca dedicaţie pentru mama lui, care împlinise 99 de ani.

Revenindu-i sarcina să se ocupe de îngrijirea familiei şi de treburile casnice, Heeraben Modi nu a fost niciodată la şcoală şi s-a căsătorit de foarte tânără cu Damodardas Mulchand Modi, viitorul tată al actualului premier al Indiei.

Cuplul s-a mutat în localitatea învecinată, Vadnagar, unde „familia noastră locuia într-o casă minusculă care nici măcar nu avea fereastră, darămite un lux precum o toaletă sau o baie”, a spus Modi pe blogul său, mulţumindu-i mamei sale pentru toate eforturile pe care le-a făcut de-a lungul vieţii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri