A murit René Angélil, soțul și impresarul cântăreței Céline Dion

Data publicării:
celine si rene - GettyImages-109744944

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

”Vă anunțăm cu profundă tristețe că René Angélil a murit. Familia dorește să trăiască doliul în intimitate, se arată în mesajul postat pe site-ul oficial al artistei.

Anunțul decesului, apărut și pe contul Twitter al solistei din Quebec, a fost urmat de un val de reacții din partea unor personalități artistice, politice, dar și a milioane de anonimi. Născut în ianuarie 1942 la Montreal într-o familie libano-siriană, René Angélil a cântat în grupul Les Baronets în prima jumătate a anilor 1960. În lipsa succesului dorit pe scenă, el s-a transformat în impresar și a descoperit-o aproape din întâmplare pe Céline Dion, care avea 12 ani și a fost adusă la audieri de mama ei. Atunci s-a produs un miracol. Nu mai auzisem niciodată o asemenea voce. Pentru mine este cea mai frumoasă voce din lume, avea să spună Angélil mai târziu.

Lansată cu succes în Quebec și apoi în Europa francofonă la începutul anilor 1980, Céline Dion a câștigat în 1988 concursul Eurovision ca reprezentantă a Elveției. René Angélil, om de afaceri și jucător de poker priceput, a determinat-o atunci pe viitoarea vedetă să învețe engleza pentru a putea face carieră în Statele Unite și în lumea întreagă.

Desemnată în 1996 cea mai bună artistă francofonă”, cântăreața canadiană, sub îndrumarea avizată a soțului, a obținut contracte succesive, bine plătite, la Las Vegas. Ea cântă la Caesar Palace din Las Vegas din 2003, contractul prevăzând o remunerație de 500.000 de dolari pentru fiecare concert.

În vara lui 2014, ea și-a suspendat seria de spectacole de la Las Vegas pentru a sta cu soțul ei, al cărui cancer la gât recidivase. Însă, la cererea insistentă a lui René Angélil, care a încredințat atunci cariera soției prietenului său din copilărie Aldo Giampaolo, cântăreața și-a reluat concertele în august 2015.

O solidă poveste de dragoste i-a legat pe solistă și impresarul ei. Împotriva voinței mamei sale, cu care a fost în relații reci mulți ani, Céline Dion s-a îndrăgostit de mentorul ei, cu 26 de ani mai în vârstă, cu care s-a căsătorit în 1994. Cei doi au trei băieți, pe lângă cei trei copii ai lui Angélil din două căsătorii precedente.

Premierul canadian, Justin Trudeau, și-a exprimat cea mai sinceră simpatie față de familia și apropiații lui René Angélil și îndeosebi față de soția sa, Céline Dion, și de copii”.

„Ne-a părăsit un gigant al lumii artistice”, a scris pe Twitter și Melanie Jolie, ministrul canadian al patrimoniului.

Și orașul Montreal, unde s-a născut Angélil, i-a adus imediat un omagiu monumentului lumii spectacolului”, cum l-a caracterizat primarul Denis Coderre, coborând în bernă steagurile de pe clădirile oficiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri