Abuzurile la care ar fi fost supuși muncitorii care fabrică tricourile „Girl Power”

Data publicării:
tricouri girl power

Peste 100 de muncitori de la o fabrică din Bangladesh susțin că a fost concediați, după ce au protestat față de salariile extrem de mici. Fabrica face tricourile inscripționate cu mesajul „girl power”, care sunt apoi vândute în Marea Britanie, relatează The Guardian.

Tricourile caritabile costă 28 de lire sterline și sunt vândute online de compania F=, care susține că „inspiră și încurajează femeile”. Pentru fiecare tricou vândut, compania donează 10 lire spre organizația Worldreader, care furnizează cărți în format digital copiilor din țările africane.

Tricourile au fost promovate și de vedete britanice, precum prezentatoareaa Holly Willoughby sau fosta membră Spice Girls Emma Bunton.

Potrivit The Guardian, tricourile sunt fabricate de Dird Composite Textiles, din Bangladesh, unde muncitorii sunt plătiți cu aproape jumătate de lire pe oră. Oamenii nu se plâng doar de salariile extrem de mici, dar și de faptul că sunt hărțuiți și abuzați la locul de muncă.

O femeie spune că a fost bătută, la ordinul managerilor, și amenințată că va fi ucisă. Ea a declarat că i s-au luat banii, apoi i s-a spus că, dacă va continua să protesteze, va fi ucisă, iar trupul ei va fi pus într-o cutie de carton.

Cel puțin 100 de muncitori susțin acum că au fost dați afară, după ce a au protestat, în ianuarie, față de salariile mici. Ei se numără printre 7.500 de angajați de la 27 de fabrici din Bangladesh care au fost concediați în ultimele săptămâni, după organizarea unor proteste în masă și greve, în care au cerut creșterea salariului minim pe economie.

Noul salariul minim pentru acest sector al economiei este de 71,34 lire sterline pe lună, mai puțin de jumătate față de suma cerută de muncitori.

Pe de altă parte, conducerea fabricii susține că muncitorii nu au fost concediați, ci au demisionat de bunăvoie.

În urma anchetei publicației britanice, compania F= a oprit vânzarea tricourilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri