Accident straniu în Canada: Un autobuz cu două etaje a fost spulberat de un tren

Data publicării:
tren canada

Şase oameni au murit în Canada după ce un tren a lovit în plin un autobuz plin cu pasageri. Alte 30 de persoane au fost rănite, iar dintre acestea 11 sunt în stare gravă. Accidentul a avut loc la periferia capitalei canadiene Ottawa, iar martorii spun că vinovat ar fi şoferul de autobuz, care a ignorat semnalele luminoase de pe traseu, dar şi strigătele pasagerilor.

Impactul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată aflată nu departe de gara în care trenul urma să oprească. Partea din faţă a autobuzului a fost smulsă în coliziune, iar vagoanele trenului au deraiat. Martorii spun că şoferul autobuzului a ignorat semnalele luminoase şi barierele coborâte. Pasagerii ar fi strigat la şofer să oprească, însă acesta nu a reacţionat.

Victimele aflate în stare gravă au fost duse în cel mai scurt timp la spital, cu elicopterul, toţi răniţii fiind pasageri ai autobuzului.

Acesta este cel mai grav incident feroviar din Canada, după tragedia de acum două luni de la Lac-Mégantic. Atunci, 47 de oameni au murit după ce o garnitură cu 72 de vagoane - cisternă a explodat chiar în centrul orăşelului.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri