Accidentele rutiere ucid aproximativ 1,25 milioane de persoane anual în întreaga lume

Data publicării:
accident autocar sua

 

„Reducerea deceselor rutiere este unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și o obligație pentru lume”, a spus directoarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Chan.

Aproximativ 90% din totalul deceselor rutiere au loc în țările în curs de dezvoltare, a indicat Chan, adăugând că alte circa 30 de milioane de persoane sunt rănite în accidentele rutiere.

De asemenea, accidentele rutiere sunt principala cauză de deces în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15-29 de ani, iar aproximativ jumătate din decesele survenite în urma accidentelor rutiere implică „participanți la trafic vulnerabili”, cum ar fi pietonii, cicliștii și motocicliștii, a indicat recent un raport al OMS.

Potrivit directoarei OMS, în fiecare an, 500 de miliarde de dolari americani sunt cheltuiți la nivel mondial pentru tratarea victimelor accidentelor de circulație.

Agerpres notează că circa 1.500 de delegați din peste 100 de țări s-au reunit începând de miercuri în Brasilia, în vederea identificării de soluții pentru a reduce la jumătate numărul de morți și de răniți în accidentele rutiere până în 2020.

Citiți și Ziua în care se produc cele mai multe accidente rutiere

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri