Accidentul aviatic din San Francisco. O femeie a supraviețuit prăbușirii, dar a fost călcată de o maşină de intervenţie

Data publicării:
large-1

Un cameraman amator a reuşit să surprindă exact momentul când avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana a lovit pista de aterizare. Imediat ce atinge solul, aparatul se ridică cu botul în sus, iar apoi se răsuceşte în aer.

Imaginile par să susţină informaţiile colectate din cutiile negre ale avionului. Înregistrările din carlingă arată că problemele au apărut cu doar 7 secunde înainte de impact. Piloţii au încercat să abandoneze aterizarea şi să ridice avionul în aer, dar nu au reuşit.

Potrivit preşedintelui Agenţiei Americane de Securitate a Transporturilor, Deborah Hersman, viteza avionului era de doar 137 de noduri (250 km/h), adică mult sub cea normală.

Medicii care se ocupă de pasagerii răniţi spun că foarte mulţi dintre ei au suferit răni grave. Şaee dintre aceştia sunt internaţi în stare critică în spitalul din San Francisco.

„Avem un număr mare de răni abdominale, foarte multe fracturi de coloană vertebrală, din cauza cărora avem şi paralizii. Am văzut şi leziuni la cap şi diverse traumatisme la nivelul aparatului locomotor”, a declarat Margaret Knudson, chirurg-şef al Spitalului din San Francisco.

Două tinere de 16 ani şi-au pierdut viaţa şi peste 180 de oameni au fost răniţi, după ce cursa 214 a companiei Asiana s-a prăbuşit pe aeroportul din San Francisco. Este primul accident mortal în care este implicat un avion Boeing 777, un model foarte avansat tehnic, care a intrat în serviciu în 1995.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri