Sari la conținut

Accidentul din Egipt. Avionul nu a fost lovit din exterior, aparatul nu a avut probleme tehnice

Oficialii companiei aeriene ruse nu exclud nicio ipoteză în cazul accidentului de sâmbătă, nici măcar atac terorist, şi sunt convinşi că avionul a fost lovit din exterior.

„Dacă bucăţi din fuzelaj s-au desprins, asta înseamnă că o forţă extremă a lovit avionul. Nu ştiu. Dacă avionul s-a dezintegrat, înseamnă că a fost o forţă uriaşă, iar corpul omenesc nu ar fi putut rezista la aşa ceva”, a spus Alexander Smirnov, director general adjunct Metrojet.

Reprezentanţii companiei aeriene susţin că avionul nu avea probleme tehnice. Deşi reparaţiile capitale au fost făcute acum 14 ani, verificările erau la zi.

„Pot să vă spun, cu toată convingerea, că acele reparaţii nu au nicio legătură cu ce a păţit avionul”, a spus Andrei Averyanov, director general adjunct al Metrojet.

Între timp, experţi de la Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă au început să adune probe de la locul tragediei. Resturile avionului sunt împrăştiate pe o rază de 20 de kilometri.

Să vedem resturile avionului. Aici este partea din faţă, care nu pare că ar fi ars, se văd resturile după ce s-a prăbuşit aici. Dar acolo sunt bucăţile avionului care au ars, care s-au topit complet. Echipa de la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă îşi va stabili baza acolo, în spate, şi va lucra aici cel puţin trei zile”, a spus Roman Kosarev, corespondent Russia Today în Egipt.

La morga de la Sankt Petesburg au fost aduse 144 de trupuri neînsufleţite, iar un al doilea zbor cu celelalte victime este aşteptat în cursul serii. Primarul oraşului a prelungit doliul naţional până mâine, iar autorităţile ruse au anunţat că vor plăti compensaţii tuturor familiilor care au pierdut pe cineva în accidentul din Egipt.

La bordul avionului prăbuşit în peninsula Sinai erau 224 de oameni: 217 pasageri, inclusiv 25 de copii, şi şapte membri ai echipajului.  

Pe aceeași temă