Accidentul din San Francisco: Piloţii nu au evacuat imediat pasagerii

Data publicării:
Boeing 777 San Francisco

Agenţia americană pentru securitatea transporturilor (NTSB), care se ocupă de ancheta în cazul prăbuşirii, a încheiat interogarea celor patru piloţi ai echipajului Boeing 777 şi a doi membri ai echipajului de zbor.

Imediat după accident, „piloţii au cerut personalului de zbor să nu înceapă evacuarea. Aceştia erau în contact cu turnul de control”, a declarat Deborah Hersman, preşedinta NTSB, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivti Mediafax.

„Şeful cabinei a făcut apoi un anunţ la microfon pentru ca toţi pasagerii să rămână aşezaţi. În acel moment, însoţitorul de zbor care era aşezat la ieşirea 2L a văzut flăcările pe fereastră. Acesta l-a trimis în partea din faţă a avionului pe însoţitorul de zbor care stătea alături de el, pentru a-i avertiza pe piloţi că este un incendiu şi că trebuie să se facă evacuatea. Atunci a început evacuarea aparatului”, a spus președinta NTSB.

La un minut şi 30 de secunde după imobilizarea avionului, ieşirea 2L a fost deschisă, urmată imediat de 1L, şi toboganele au fost lansate,iar primul camion al pompierilor a ajuns la aproximativ două minute de la prăbuşire, în timp ce primele proceduri de stingere au început la trei minute de la prăbuşire.

Preşedinta NTSB a asigurat că ordinul de a nu evacua avionul nu este automat o dovadă de neglijenţă, informaţia trebuie să vină de la personalul cabinei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri