Acțiunile Gabriel Resources, suspendate de la tranzacționare la bursa din Toronto

Data publicării:
gabriel resources captura site

 

Suspendarea tranzacționării este o practică obișnuită în momentul în care se fac anunțuri care pot influența semnificativ evoluția prețului acțiunilor unei companii, potrivit Bloomberg.

În plus, acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit astăzi cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă, potrivit Mediafax.

În urma protestelor din România, săptămâna trecută acțiunile Gabriel Resources au scăzut cu 17%, cea mai mare scădere din ultimele patru luni.

În ziua în care Guvernul a aprobat proiectul de lege care permite exploatarea la Roşia Montană, acţiunile companiei au crescut cu 2,41%, pentru ca mai apoi să scadă cu 1,76%.

Astăzi, compania canadiană Gabriel Resources a cerut Guvernului explicații privind stadiul proiectului minier de la Roșia Montană. Reacția vine după ce președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că proiectul, în opinia sa, trebuie respins, iar premierul Victor Ponta a cerut trecerea legii prin Parlament în procedură de urgență, unde urmează, cel mai probabil, să fie respins. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri