Activiștii distribuie canabis la învestirea lui Trump

Data publicării:
canabis-tw

Activişti care susţin legalizarea canabisului vor distribui 4.200 de jointuri de canabis, pe 20 ianuarie, la Washington, în timp ce Donald Trump va depune jurământul, un gest de sfidare faţă de noua putere republicană, relatează AFP.

canabis-tw

Începând din februarie 2015, este legal la Washington, capitala federală americană, să se cultive canabis acasă - maximum şase plante -, să se deţină maximum 56 de grame, cu condiţia ca persoana respectivă să aibă peste 21 de ani, potrivit News.ro.

Însă este interzis să se fumeze în spaţiul public şi mai ales să se cumpere sau să se vândă, deoarece Congresul, care tutelează capitala, a interzis municipalităţii să reglementeze comerţul cu acest drog.

Statutul canabisului este, aşadar, instabil, iar acesta ar putea deveni ilegal, în cazul în care Congresul republican ar vota o nouă lege care să anuleze pur şi simplu legalizarea adoptată prin referendum.

„Distribuind canabis la învestire, noi lansăm bătălia”, declară în salonul său confortabil Adam Eidinger, în vârstă de 44 de ani, iniţiatorul referendumului din 2014 şi fondatorul DC Marijuana Coalition. „Suntem pe cale să ne pierdem dreptul”.

În balconul casei sale sunt şase plante uriaşe, fără frunze. Focul arde în şemineu, în timp ce trei voluntare, Elizabeth, Natalie şi Felicia rulează zeci de jointuri pe o masă joasă de cafea.

Cele 4.200 de jointuri cântăresc, în opinia lui Adam, până în două kilograme, în valoare de aproximativ 20.000 de dolari. Pentru a respecta limitele impuse individual, jointurile vor fi distribuite de aproximativ 50 de persoane în ziua învestirii.

Elizabeth, care spune că este originară din „Washingstone” rulează un join într-un minut, iar Felicia în doar 40 de secunde. Ele nu pun deloc tutun în jointuri, iar Adam a contribuit cu canabisul său, cu un nivel înalt de tetrahidrocanabinol (THC), „puternic”, dar „care să nu te facă să adormi”.

Scopul? Toată lumea să-şi aprindă un joint în Parcul National Mall, la patru minute şi 20 de secunde după ce Donald Trump îşi începe discursul, la Capitoliu, situat în acest parc în care se vor aduna mii de oameni. „4/20” este codul universal al amatorilor de canabis.

Există o singură problemă: canabisul este ilegal pe orice teren federal, aşadar inclusiv în National Mall.

„Oamenii vor putea să se ducă acasă să fumeze”, spune Adam, „sau să aleagă să comită un act de nesupunere civilă, în semn de protest. Noi le oferim oamenilor posibilitatea să aleagă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri