Activitatea pe platforma de la In Amenas va fi reluată în două zile

Data publicării:
algeria 20complex 20amenas 205503570 20afp 20mediafax 20foto 20kjetil 20alsvik-44812

"Muncitorii s-au întors încă de duminică la complexul pentru cazare de pe platformă, în contextul în care instalaţiile de exploatarea gazelor naturale vor fi repornite în următoarele două zile", a declarat ministrul Youcef Yousfi, în cursul unei vizite la complexul de la Tiguentourine, aflat la aproximativ 40 de kilometri de In Amenas, în Sahara algeriană.

"Vom consolida securitatea şi vom conta în primul rând pe mijloacele noastre. Este exclus să acceptăm forţe de securitate exterioare care să preia controlul asupra securităţii instalaţiilor energetice", a adăugat Yousfi.

În opinia ministrului, pagubele cauzate platformei de către atacul islamist nu sunt importante. Sâmbătă, acesta anunţase că Algeria nu a redus exporturile de gaze naturale, în urma evenimentelor de la In Amenas.

Un bilanţ provizoriu furnizat de către autorităţi anunţa sâmbătă seara 23 de străini şi algerieni morţi şi 32 de răpitori ucişi. Potrivit postului algerian privat de televiziune Ennahar, 25 de cadavre ale unor ostatici au fost găsite duminică în incinta complexului de către forţe speciale algeriene.

Complexul de la Tiguentourine este exploatat începând din 2006 de către gigantul petrolier britanic British Petroleum, compania norvegiană Statoil şi cea algeriană Sonatrach.

Citeşte şi: Un al doilea român a murit în Algeria. MAE, nemulțumit că autoritățile algeriene nu au informat „corect și complet”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri