Sari la conținut

Actorul Harrison Ford, rănit într-un accident de avion

Actorul era conștient când au venit primele echipaje de salvare. Rănile sale - în special la cap și posibile fracturi - sunt de o gravitate moderată. Doi doctori care se aflau întâmplător pe terenul de golf i-au acordat primele îngrijiri actorului, care sîngera. El a fost transportat la un spital din apropiere. 

Harrison Ford, un pilot experimentat, obișnuit cu avioanele și elicopterele, a mai avut în trecut accidente aviatice. 

Harrison Ford, la o gală de premiere a costumelor din industria cinematografică, în februarie 2015 ©FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

De data aceasta, el pilota un avion de antrenament cu două locuri, de tip „vintage”, vechi din al Doilea Război Mondial, cu care decolase de pe aeroportul din Santa Monica. Se pare că la scurt timp au apărut probleme la motor și a trebuit să aterizeze forțat pe un teren de golf din Mar Vista, California. Impactul cu solul a fost dur și avionul a fost avariat.

Site-ul de șitri mondene TMZ.com a publicat o fotografie cu avionul prăbușit. Motorul și elicea, care se află în partea din față a aparatului, par să se fi desprins de restul avionului, în urma impactului. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat ulterior că la originea accidentului este o defecțiune mecanică. 

Los Angeles News | FOX 11 LA KTTV

În iunie anul trecut, actorul care i-a dat viață faimosului personaj Han Solo din „Războiul stelelor” și-a fracturat o gleznă în timp ce turna „Războiul Stelelor: Episodul VII”.