Actrița răpită de Kim Jong-il și obligată să joace în filme a murit

Data publicării:
choi1

O actriță sud-coreeană, care a fost răpită și obligată să facă filme în Coreea de Nord, în anii '70, s-a stins din viață, la vârsta de 92 de ani, relatează BBC News.

Choi Eun-hee era una dintre cele mai cunoscute actrițe din Coreea de Sud, la sfârșitul anilor '70, când a fost răpită la ordinul dictatorului Kim Jong-il.

Fostul ei soț, Shin Sang-ok, un regizor celebru, a fost și el răpit, câteva luni mai târziu. Coreea de Nord a negat întotdeauna că cei doi ar fi fost răpiți și a afirmat că aceștia „căutau un refugiu” la Phenian.

Cum a fost răpită actrița de guvernul nord-coreean

Spre finalul anilor '70, Choi Eun-hee divorțase de soțul ei, iar cariera sa începea să se prăbușească. Ea a fost abordată de un bărbat care s-a dat drept un om de afaceri din Hong Hong, care i-a făcut o propunere să joace într-un film care ar urma să îi resusciteze cariera.

Actrița a fost convinsă să meargă la Hong Kong, dar când a ajuns acolo a fost sedată de un grup de bărbați, iar opt zile mai târziu s-a trezit într-o vilă luxoasă din Phenian, păzită în mod constant.

Fostul ei soț a plecat la Hong Kong să o caute pe Choi, cu care rămăsese în relații amicale după divorț. Însă a fost și el răpit. În Coreea de Nord, cei doi au fost obligați să facă mai multe filme cu care, spera Kim Jong-il, țara sa va ajunge un competitor de temut pentru Hollywood.

După opt ani în captivitate, cei doi i-au câștigat încrederea dictatorului nord-coreean, care le-a permis să meargă la Viena, pentru a-și promova cel mai recent film. Însă acolo, Choi și Shin au cerut azil politic la ambasada Americii.

Ei s-au întors în Coreea de Sud câțiva ani mai târziu. Shin Sang-ok a decedat în 2006, iar Choi s-a stins din viață luni, la 92 de ani. Ea va fi înmormântată joi, la Seul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri