Adepți ISIS, reținuți în Republica Moldova

Data publicării:
ISIS CUCERIRE IRAK-1

Potrivit publika.md, este vorba despre doi bărbați, două femei și trei copii. „În cadrul anchetei efectuate, s-a demonstrat că pe teritoriul Republicii Moldova, aceste persoane au racolat mai mulți cetățeni pentru a participa la mai multe conflicte armate. Aceștia de asemenea colectează fonduri bănești pentru finanțarea numitor conflicte. Ancheta nu este finalizată, mai multe acțiuni de urmărire penală urmează să fie efectuate”, a declarat procurorul Alexandru Zgureanu.

Expertul în securitate, Hari Bucur, a declarat la Digi24 că sunt foarte mulţi prozeliţi din vestul Europei. „Sunt oameni care fără un asemenea orizont violent, terifiant, nu au alt orizont în viaţă. Deci, practic Statul Islamic sau oricare altă grupare teroristă le oferă un modus vivendi, un orizont de viaţă, chiar dacă e foarte scurt, tinerii debusolaţi dintr-o dată se descoperă că ar fi buni la ceva. La terorism, de exemplu”, a explicat Hari Bucur la Digi24.

„E momentul în care ar trebui să aducem un cuvinte de laudă autorităților moldoveneşti pentru că sunt în măsură să cunoască astfel de lucruri şi să ia măsuri pentru a le curma, pentru a nu se mai întâmpla asemenea acţiuni de recrutare, de strângere de fonduri, specifice grupărilor de asemenea natură”, a mai spus Hari Bucur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri