Agresiuni sexuale şi în Suedia

Data publicării:
Suedia GettyImages-170126876

Trebuie să aflăm adevărul. Dacă informaţiile sunt reale, atunci trebuie să luăm măsuri şi să vedem cine a greşit. Aceste lucruri vor fi investigate,” spune Dan Eliasson, şeful poliţiei din Suedia.

Aproape toţi cei care au agresat sute de femei la Koln în noaptea de Revelion sunt refugiaţi, unii dintre ei sosiţi în Germania chiar anul trecut. Anunţul vine de la ministrul regional de Interne care spune că există cel puţin 500 de victime. Amploarea reală a evenimentelor nu se reflectă deocamdată şi în rezultatele anchetei. Doar 19 bărbaţi sunt acum în vizorul poliţiei.

Ancheta se anunţă lungă şi complicată, a mărturisit Ralf Jager, ministrul regional de Interne care nu a putut promite că toţi cei vinovaţi vor răspunde în faţa legii. Principalele critici ale oficialului au mers către modul în care poliţia a gestionat situaţia în noaptea de Revelion şi faptul că nu s-au cerut întăriri. Dar presa locală scrie că poliţia din Koln chiar solicitase sporirea efectivelor, dar a fost refuzată de inspectoratul aflat în directa subordine a lui Ralf Jager.

Este inacceptabil ca solicitanţii de azil să insulte la întâmplare femeile pe stradă. Poate că astfel de infracţiuni, astfel de manifestări, de încălcări ale bunului simţ nu reprezintă un fenomen nou în Germania. Dar nici nu cred că ar trebui transformat într-un secret,” spune Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

Intrigaţi de reacţia lentă a autorităţilor, germanii încep să-şi facă singuri dreptate. Mai mulţi străini, printre care pakistanezi şi sirieni, au fost bătuţi duminică seara în centrul oraşului Koln. Situaţia explozivă din Germania şi posibilele ramificaţii la nivelul continentului l-au făcut pe papa Francisc să se declare îngrijorat de problema migraţiei.

Îmi reafirm convingerea că Europa, cu sprijinul moştenirii sale culturale şi religioase, are capacitatea să apere omul,” declară Papa Francisc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri