Air China suspendă zboruri către Phenian

Data actualizării: Data publicării:
air china
Foto: Twitter / Air China

Compania aeriană de stat chineză Air China a anunțat vineri că a decis suspendarea unor zboruri către Coreea de Nord din cauza cererii reduse pentru această destinație. Precizarea vine după ce televiziunea publică chineză CCTV a transmis că respectivul operator aerian a anulat toate cursele către Phenian, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

air china
Foto: Twitter / Air China

Air China nu a suspendat operarea rutei Beijing-Phenian, ci a anulat temporar unele zboruri ca urmare a situației vânzării biletelor”, a explicat un responsabil de comunicare al companiei aeriene naționale a Chinei. Compania Air China are trei curse pe săptămână între Beijing și Phenian.

Autoritățile chineze au avertizat anterior că „un conflict ar putea izbucni în orice moment” în Coreea de Nord, țară care pare să pregătească un nou experiment nuclear.

După ce armata nord-coreeană a efectuat noi teste cu rachete, Washingtonul a deplasat în regiune o flotilă militară, inclusiv un portavion. Un responsabil al Pentagonului a declarat că SUA își evaluează opțiunile militare pentru a riposta la continuarea programului de înarmare nord-coreean.

Coreea de Nord este o problemă. Problema va fi rezolvată”, a răspuns joi președintele SUA, Donald Trump, la o întrebare privind mesajul său către Phenian.

În replică, Phenianul a amenințat că armata nord-coreeană va „devasta fără milă” SUA în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac împotriva sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri