Al doilea caz de Ebola în SUA. O infirmieră din Dallas a încălcat protocolul de protecţie

Data publicării:
Muncitor dezinfecteaza o locuinta Ebola Dallas - Guluver GettyImages

Autorităţile din Dallas au luat măsuri pentru siguranţa localnicilor şi mai ales a celor care locuiesc în acelaşi complex de apartamente cu infirmiera care s-a îmbolnăvit de Ebola.

„Locuiesc lângă apartamentul persoanei care a contractat Ebola. Îmi este frică, dar nu sunt totuşi îngrozită”, spune Jacy Rader, vecină.

Femeia, care este acum izolată, făcea parte din echipa care l-a tratat pe liberianul Thomas Eric Duncan, decedat la 4 octombrie. Autorităţile americane sunt îngrijorate de ceea ce s-a întâmplat.

„Cred că faptul că nu ştim de o încălcare a protocolului este îngrijorător pentru că, în mod clar, a existat o încălcare a protocolului. Avem capacitatea de a preveni răspândirea virusului Ebola îngrijindu-ne, în siguranţă, de pacienţi”, afirmă Thomas Frieden, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor.

Starea infirmierei Teresa Romero se ameliorează dar rămâne gravă

Pe de altă parte, autorităţile sanitare de la Madrid au anunţat că Teresa Romero, infirmiera care s-a infectat cu Ebola, se simte mai bine.

„Infecţia virală pare că începe să se reducă, avem speranţa că poate fi ţinută sub control. Suntem încrezători, dar o persoană cu Ebola este mereu în stare critică. Chiar dacă există speranţă trebuie să fim reţinuţi în ceea ce priveşte pronosticul final al pacientului”, susține Fernando Simon, coordonator alerte Ministerul Sănătăţii.

Statisticile arată că 7 din 10 persoane care contractează virusul Ebola mor. Peste 4.000 de persoane şi-au pierdut viaţa până acum, potrivit rapoartelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Citiți și:
Costume de protecţie împotriva Ebola, cumpărate la Cluj
ONU: Numărul cazurilor de Ebola se dublează la fiecare trei săptămâni
Adrian Streinu-Cercel: Suntem pregătiți atât cât poate fi pregătită orice țară de pe această planetă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri