Aleksandr Lukașenko: Belarus nu va fi niciodată o regiune nord-vestică a Rusiei

Data publicării:
Aleksandr Lukasenko s-a intalnit cu Vladimir Putin la Soci, in Rusia
Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru

Foto: Mediafax

Potrivit lui Lukașenko, în Rusia există mulți politicieni care „gândesc în stil imperialist și nu văd Belarus altfel decât ca pe o regiune nord-vestică (a Federației Ruse, n.r.). La aceasta, noi răspundem concret: nu vom fi o regiune nord-vestică (a Rusiei, n.r.)”, a spus liderul belarus, subliniind, în același timp, că Belarus „nu va fi niciodată în conflict cu Rusia”.

De altfel, după cum declară Aleksandr Lukașenko în interviu, „astăzi conducerea Rusiei nu a pus niciodată în mod direct problema ca Belarus să intre în componența Rusiei. Au fost, știți, unele aluzii în trecut, la care au existat reacții foarte dure din partea mea. Belarus a fost și este un stat suveran, independent. Și așa va rămâne”, a declarat Lukașenko.

În interviu, Lukașenko relatează că ultima dată a discutat acest subiect cu Vladimir Putin la un an după alegerile prezidențiale din Rusia. „Și mi-a plăcut când el (Putin, n.r.) a spus: Nu avem nevoie să supunem, să cucerim altă țară, inclusiv Belarus, o țară normală, care se dezvoltă, un stat central-european, cu care suntem în relații de prietenie. Voi (Belarus, n.r.) nu atacați în niciun fel principiile Federației Ruse”, a povestit Lukașenko afirmațiile lui Putin, citate de agenția de presă ucraineană Unian.

În opinia liderului belarus, Rusia nu va lupta împotriva Republicii Belarus. „Conducerea rusă nu are motiv să se uite rău în direcția noastră”. Cu toate acestea, liderul belarus a ținut să adauge: „Indiferent cine va veni la noi cu sabia, de sabie va muri. Vom lupta împotriva europenilor, americanilor, rușilor — oricui, dacă aceștia își vor trasa drept scop să cucerească această bucată de pământ, pe care trebuie să locuiască belaruși”, a subliniat Lukașenko, citat de agenția de presă ucraineană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri