Sari la conținut

ALERTĂ. Cod portocaliu de poluare la Beijing

Autoritățile municipale au anunțat joi, începând cu miezul nopții (16.00 GMT), activarea codului portocaliu de poluare la Beijing, care va rămâne în vigoare timp de trei zile, relatează EFE, citată de Agerpres.

China Daily Life - Pollution

FOTO: Getty Images

Codul portocaliu (al doilea pe o scară de patru: roșu, portocaliu, galben și albastru) reprezintă o densitate de peste 150 de micrograme pe metrul cub de particule PM2.5 - cele mai dăunătoare sănătății, timp de trei zile la rând - cu mult peste cele 25 de micrograme recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Codul de alertă portocaliu presupune ca activitățile școlare desfășurate în aer liber să fie suspendate, centrele industriale să-și reducă producția, iar lucrările și alte activități din construcție să fie restricționate. Sunt impuse de asemenea limitări traficului și se recomandă populației să nu iasă din casă, mai ales copiilor și persoanelor în vârstă.

În principiu, alerta portocalie se activează de la 200 de micrograme pe metru cub de particule PM2.5 și se trece la codul roșu când nivelul de poluare se menține sau depășește această cifră timp de trei zile consecutiv.

Se estimează ca frontul de poluare să se mențină până duminică după-amiază, când se așteaptă ca sosirea unui val de aer rece să-l disperseze, potrivit prognozei meteo.