Alertă cu bombă la Ambasada României de la Ottawa. MAE: Alarma a fost falsă

Data publicării:
ambasada 20rom 20la 20ottawa 20wikipedia 20jpg-41365

„Astăzi, 31 decembrie 2012, la ora 00.23, ora locală, la Ambasada Romaniei în Canada s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, care nu a specificat în mod expres Ambasada României drept ţintă”, a precizat MAE, la solicitarea Digi24.

Ca urmare şeful şi personalul misiunii au luat imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente canadiene.

La sediul misiunii s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi o echipă specială de cercetare/dezamorsare explozivi (echipaj de intervenţie antiteroristă).

După asigurarea protecţiei suplimentare a personalului ambasadei, s-au efectuat demersurile necesare de către echipele profesioniste de intervenţie şi s-a constatat că nu există nici un fel de indiciu sau pericol de atac/ameninţare teroristă. Şeful echipajului Politiei Federale canadiene şi al echipei antiteroriste au confirmat siguranţa ambasadei şi a personalului, în opinia lor apelul respectiv fiind o „alarmă falsă”.

În prezent, întreg personalul misiunii şi sediul Ambasadei sunt în afara oricărui pericol, potrivit Ministerului de Externe.

Conducerea misiunii diplomatice este asigurată de însărcinatul cu afaceri, Dorian Mihai, după ce fostul ambasador, Elena Ștefoi, și-a încheiat misiunea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri