Alertă de poluare la Madrid. Maşinile nu mai au voie să parcheze în centrul capitalei spaniole

Data publicării:
Restrictii circulatie masini Madrid poluare GettyImages noiembrie 2015

Staţiile de măsurare a calităţii aerului arată zi de zi depăşiri ale limitelor maxime admise la toate categoriile de noxe. În disperare de cauză, autorităţile locale au impus o limită de viteză de 70 de km la oră pentru traficul din Madrid şi au interzis parcarea autovehiculelor în zona centrală, cu excepţia locurilor din parcările subterane.

Ciprian Bălţoiu corespondent Digi24 în Spania: „Ceea ce vedeţi în spatele meu este o imagine atipică pentru capitala Spaniei. Toate aceste zeci de locuri de parcare nu sunt ocupate. Nu pentru că nu ar fi solicitanţi, ci pentru că Primăria Spaniei a interzis parcarea în zona centrală şi asta pentru că în ultimele zile s-a înregistrat un grad de poluare fără precedent.”

Locuitorii din Madrid au mai fost sfătuiţi să lase acasă automobilele personale şi să folosească sistemul de transport în comun. Primăria din Madrid se gândeşte acum să treacă la o a treia fază de restricţii şi să introducă circulaţia alternativă a maşinilor în funcţie de numărul de înmatriculare - par sau impar.

Edilii dau asigurări că toate aceste măsuri restrictive nu vor da peste cap viaţa locuitorilor din Madrid. Asta pentru că sistemul de transport în comun are capacitatea de a-i prelua fără probleme pe cei 6 milioane de locuitori ai capitalei Spaniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri