Alertă în spaţiul aerian al Marii Britanii

Data publicării:
avioane rusia

Cele două avioane de luptă britanice au decolat în clipa în care controlorii de trafic aerian au pierdut contactul cu aeronava lituaniană, de producţie rusească, exact cînd aceasta a intrat în spaţiul aerian al regatului.

Aparatul Antonov a fost interceptat deasupra oraşului Kent şi escortat pe aeroportul Stansted. La sol, aeronava ce transporta componente auto a fost inspectată de forţele de ordine, iar cei trei membri ai echipajului, interogaţi. În cele din urmă, autorităţile şi-au dat seama că întreruperea comunicaţiilor cu turnul de control a avut o cauză tehnică şi au lăsat avionul leton să-şi continue drumul spre Birmingham.

Incidentul are loc în contextul în care NATO este în alertă din cauza activităţi intense a aviaţiei militare ruse în spaţiul aerian european. Alianţa a anunţat că, în ultimele zile, cel puţin 20 de avioane au survolat Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului.

Norvegia, Marea Britanie, Germania şi Turcia au reacţionat imediat şi au trimis propriile avioane de vânătoare în zonele respective. Experţii militari cred că este vorba de a acţiune provocatoare a Moscovei, prin care urmăreşte să intimideze, dar şi să testeze sistemele de apărare antiaeriană ale ţărilor europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri