Alertă în Vietnam, după apariția primelor cazuri de coronavirus în trei luni

Data actualizării: Data publicării:
HANOI, VIETNAM - MAY 19: Motorbike riders with face masks are stuck in traffic during the morning peak hour on May 19, 2020 in Hanoi, Vietnam. Though some restrictions remain in place, Vietnam has lifted the ban on certain entertainment facilities and non-essential businesses, including pubs, cinemas and spas & other tourist attractions to recover domestic tourism. On April 23, the Ministry of Transport started to increase domestic flights and trains to major destinations with limited passenger capacity. As of May 19, Vietnam has confirmed 324 cases of coronavirus disease (COVID-19 ) with no deaths in the country, 263 fully recovered and no new case caused by community transmission for 33 days. (Photo by Linh Pham/Getty Images)
Foto: GettyImages

Autoritățile din Vietnam au luat decizia să nu mai permită accesul turiștilor în orașul Da Nang, după apariția a patru cazuri noi de coronavirus, primele după mai bine de 100 de zile de la eradicarea epidemiei în țară, transmite BBC.

Niciun turist nu mai poate intra în următoarele 14 zile în orașul situat pe coasta centrală a Vietnamului, în timp ce aproximativ 80.000 de turiști se află deja în oraș.

Asta după ce, la aproape 100 de zile de la ultimul caz de COVID-19, alte patru cazuri noi au fost depistate.

Premierul Nguyen Xuan Phuc le-a ordonat, luni, localnicilor să țină cont din nou de distanțarea fizică și să închidă toate serviciile care nu sunt esențiale.

El a adăugat că răspunsul oamenilor trebuie să fie „decisiv”, înainte să se ajungă la închiderea orașului. De altfel, evenimentele cu mai mult de 30 de persoane au fost interzise, iar călătoriile în scop turistic au fost oprite pentru 14 zile.

Unul dintre cazurile noi, pacientul 416, este un bărbat de 57 de ani, care a avut simptome de răceală pe 20 iulie. El a fost intubat pe ventilator de atunci deoarece, potrivit presei locale, starea lui s-a înrăutățit și se află în stare critică.

Medicii au spus că încă nu pot spune de unde a luat virusul, deoarece nu a fost plecat din oraș în ultima perioadă. Ancheta epidemiologică a stabilit că a intrat în contact cu peste 100 de persoane, toate acestea au fost testate iar rezultatul a fost negativ.

În timpul weekendului, alte trei cazuri de coronavirus au fost depistate, printre care și un adolescent de 17 ani din provincia învecinată Quang Ngai. Acesta a călătorit acasă într-un autocar în care se aflau pacienți externați dintr-un spital din oraș. Autoritățile nu au făcut comentarii cu privire la legătura dintre cele patru cazuri.

Circa 80.000 de turiști se află în prezent în Da Nang, aceștia fiind nevoiți să intre în carantină la întoarcerea în localitățile din care provin.

În Hanoi, autoritățile au îndemnat oamenii să poarte din nou măștile în spațiile publice, iar meciurile de fotbal din toată țara au fost suspendate provizoriu, până duminică.

Cu o populație de aproape 100 de milioane de oameni, țara era văzută ca o poveste de succes în această pandemie, deoarece a acționat foarte devreme: a închis granițele, a impus carantina și a făcut anchete epidemiologice riguroase. De la începutul pandemiei și până acum a înregistrat doar 400 de cazuri și niciun deces. 

De altfel, Vietnamul a făcut eforturi uriașe pentru a salva viața unui pacient britanic, aflat în stare critică după infectarea cu coronavirus. El a fost internat la terapie intensivă, fiind conectat la ventilator pentru 68 de zile, iar în luna iulie a putut merge acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri