Sari la conținut

Alina Gorghiu îl contrazice pe cancelarul Austriei: Fondurile europene nu au și nu trebuie să aibă vreo legătură cu refugiații

Ea arată, într-o postare publicată sâmbătă pe Facebook, că poziția cancelarului Austriei în problema cotelor de refugiați pentru țările UE este cel puțin surprinzătoare. 

„Fondurile structurale europene nu au și nu trebuie să aibă vreo legătură cu subiectul refugiaților. E incorect ca o problemă de origine extra-europeană să fie legată de distribuirea fondurilor UE. Bugetul UE pentru 2014-2020 și sumele alocate pe țări s-au decis în 2013, prin negocieri în Consiliul European și prin votul Parlamentului European. Trebuie să fim foarte atenți să nu afectăm credibilitatea UE, credibilitatea unor mecanisme create în decurs de decenii”, spune Gorghiu. 

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat într-un interviu acordat publicației Der Spiegel, că oricine se sustrage responsabilităților privind distribuirea imigranților în cotele propuse de Comisia Europeană trebuie să fie penalizat financiar, „spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE”

Citește și: Propunere. Tăieri de fonduri europene pentru țările care nu acceptă cotele de refugiați

Pe aceeași temă