„Allah le-a luat prea devreme la el”. Primele declarații ale rudelor tinerelor moarte după prăbușirea unui avion în Iran

Data actualizării: Data publicării:
tinere moarte

Apar primele declarații ale rudelor victimelor, după prăbușirea avionului privat în care se aflau 8 tinere prietene și trei membre ale echipajului. Toate cele 11 persoane și-au pierdut viața după ce avionul, care decolase din din Dubai și urma să aterizeze în Turcia, s-a prăbușit în Iran. Printre victime se aflau două tinere însărcinate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Toate pasagerele avionului privat erau persoane cu poziții sociale importante. Fetele fuseseră în vacanță în Dubai, la petrecerea burlăcițelor Minei Bașaran, fiica unui om de afaceri turc.

Una dintre pasagere, care era însărcinată, avea o firmă de modă. O altă tânără era fiica proprietarului brand-ului de modă Mavi și urma să se căsătorească în vară. Două dintre fete creau bijuterii, relatează thenational.ae.

Majoritatea tinerelor lucrau în industria modei sau a bijuteriilor, mai puțin Mina Bașaran, care urma să conducă afacerea tatălui ei, Huseyn Bașaran, care a investit în domenii precum finanțe, construcții, turism, aviație, energie și ciment.

Fetele au publicat mai multe fotografii pe Instagram din timpul călătoriei în Dubai, unde au asistat la un concert Rita Ora.

Cele opt tinere, dintre care șase de naționalitate turcă și două  spaniole, au murit alături de trei membre ale echipajului, originare din Turcia.

Femeia care pilota avionul, Beril Gebes, lucrase anterior la compania Turkish Airlines, iar co-pilotul, Melike Kuvvet, fusese prima femeie care lucrase în Forțele Aeriene ale Turciei, înainte să se mute în sectorul privat.

Mama co-pilotului a declarat : „ Allah a iubit-o mai mult ca noi așa că a luat-o la el mai devreme”, potrivit presei din Turcia.

Avionul privat turcesc Challenger 604, prăbuşit în Iran, aparţinea Başaran Holding, companie fondată de omul de afaceri Huseyin Bașaran, tatăl Minei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri