Alți 2.000 de refugiați au ajuns în portul Pireu. Oamenii au fost aduşi cu feribotul din insula Lesbos

Data publicării:
turism

Vreau ca războiul să se termine, vreau să mă întorc, este ţara mea şi nimeni nu vrea să-şi părăsească ţara, dar avem o problemă. Nu mergem în Europa de bucurie sau pentru turism, vrem doar un loc sigur, atât”, spune Amar Leman, refugiat din Siria.

Încercăm să ne trăim viaţa, am venit aici pentru pace. Cei din ISIS nu sunt oameni, credeţi-mă când vă spun că nu sunt oameni, ei omoară pe toată lumea”, afirmă Amjad Hamed, refugiat din Irak.

Dar nu toţi cei care fug de ororile războiului ajung să găsească pacea şi siguranţa din Europa. O barcă cu imigranţi s-a răsturnat în largul insulei Farmakonisi din Marea Egee, în apropiere de coasta Turciei.

De pe barcă am recuperat 34 de trupuri neînsufleţite. Trei bebeluşi, cinci fete, şase băieţi, zece femei şi nouă bărbaţi”, a declarat Nikos Lagadianos, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă greceşti.

Alţi imigranţi nici nu apucă să se suie în bărci. Paramilitarii turci au făcut un raid pe plajele izolate şi în pădurile din provincia Canakkale, de pe coasta de vest a ţării, aflată la doar câţiva kilometri de insula grecească Lesbos. 614 imigranţi care sperau să ajungă în Europa au fost întorşi din drum.

De asemenea, cinci traficanţi au fost arestaţi şi peste 20 de bărci au fost confiscate. Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, peste 2500 de oameni au murit anul acesta în timp ce încercau să traverseze Marea Egee.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri