Alți 9 suspecți arestați în legătură cu uciderea turistelor scandinave în Maroc

Data publicării:
turistele

Treisprezece suspecți au fost arestați în Maroc în legătură cu decapitarea celor două turiste scandinave. Patru dintre ei sunt bănuiți că le-ar fi ucis pe Maren Ueland, din Norvegia, și pe Louisa Jespersen, din Danemarca. Unul dintre bărbați a stat doi ani în închisoare, tot din cauza unui incident extremist, scrie CNN.

Alți nouă bărbați au fost arestați în mai multe orașe din Maroc, pentru conexiunile lor cu cei patru suspecți principali. În timpul raidurilor, polițiștii au descoperit în casele acestora „substanțe suspecte care ar fi putut fi folosite la fabricarea bombelor”.

Cele două femei se aflau în Maroc pentru o vacanță de o lună, timp în care urmau să meargă într-o drumeție pe muntele Toubkal, pe cel mai înalt vârf din Africa de Nord. Trupurile lor au fost descoperite într-un cort, la baza muntelui, lângă orașul Imlil.

Ultima dată, cele două turiste au fost văzute părăsind un hotel din Marrakesh alături de trei bărbați.

Atacatorii ar fi filmat decapitările, iar clipul este acum analizat de serviciile daneze de informații, care încearcă să stabilească dacă videoclipul este autentic.

Cei patru au apărut și într-un clip în care își declarau apartenența la Statul Islamic. Clipul ar fi fost filmat înainte de comiterea crimelor.

Sâmbătă, sute de marocani au deplâns moartea turistelor și au depus flori în fața ambasadelor Norvegiei și Danemarcei, în Rabat. Oamenii au venit cu pancarte pe care scria „Ne pare rău” și au lăsat mesaje de condoleanțe pentru familiile celor două tinere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri