Ambasada Rusiei: Președintele Afganistanului a fugit cu patru mașini și un elicopter pline cu bani. "Nu au încăput toți"

Data actualizării: Data publicării:
Afghanistan's President Ashraf Ghani gestures during a function at the Afghan presidential palace in Kabul
Ashraf Ghani, fostul președintele al Afganistanului. Foto: Profimedia

Președintele afgan Ashraf Ghani ar fi fugit din țară cu patru mașini și un elicopter pline cu bani, potrivit ambasadei Rusiei de la Kabul, scrie Reuters, citând agenția de știri RIA. Mai mult, el s-ar fi văzut nevoit chiar să lase o parte din bani pe asfalt, pentru că nu au încăput toți în mașini.

Ashraf Ghani a fugit duminică din țară înainte ca palatul prezidențial de la Kabul să fie ocupat de talibani. El a postat apoi un mesaj în care a spus că a preferat să fugă pentru a preveni o baie de sânge.

"Patru mașini au fost umplute cu bani, au încercat să îndese încă o parte din bani într-un elicopter, dar nu au încăput toți. O parte din bani au rămas în urmă, pe asfalt", a declarat Nikita Ișcenko, purtător de cuvânt al ambasadei ruse, potrivit RIA.

El a confirmat apoi același lucru și pentru Reuters, citând "martori" ca sursă a informației.

Reprezentantul special al Rusiei în Afganistan, Zamir Kabulov, spusese mai devreme că nu se știe câți bani a lăsat în urmă guvernul fugar de la Kabul.

"Sper că guvernul care a fugit nu a luat toți banii din bugetul de stat. Acești bani, dacă au mai rămas, vor fi piatra de temelie a bugetului", a spus Zamir Kabulov pentru un radio din Moscova.

Citește și: Talibanii își proclamă victoria: „Războiul s-a încheiat”. Mii de afgani se luptă să plece din Kabul. Reuters: 5 morți la aeroport

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri