Ambasador: Copiii palestinieni învață să atace evreii pe banii UE

Data publicării:
ambasadorul israelului

Incidentele din ultimele două săptămâni, soldate cu moartea a şapte israelieni şi 32 de palestinieni, au reaprins conflictul dintre cele două tabere, ce intrase într-o fază de acalmie după intervenţia militară din Fâşia Gaza, de anul trecut. În încercarea de a limita actele de violenţă la adresa cetăţenilor săi, statul israelian a sporit măsurile de securitate şi de prevenire.

Casele teroriştilor vor fi demolate şi nu vor mai avea posibilitatea să le reconstruiască. Li se va revoca şi cetăţenia. Va fi întărită securitatea în oraşe. Vor fi mai multe efective ale poliţiei, ale armatei. Vor fi introduse mai multe controale”, a explicat Tamar Samash, ambasadorul Israelului la București.

Diplomatul susţine că palestinienii sunt învăţaţi de mici să atace evreii şi atrage atenţia că această educaţie în spiritul antisemit se face pe bani europeni.

Copiii sunt învăţaţi că este normal să ucidă evrei şi sunt trimişi în tabere unde sunt instruiţi să folosească arme, să atace soldaţi şi să ucidă evrei. (...) Uniunea Europeană oferă mulţi bani Autorităţii Palestiniene pentru educaţie, iar acesta asta genul de educaţie pe care o primesc copiii!”, atrage atenția Tamas Samash.

Statele Unite, cel mai puternic aliat al Israelului, s-au declarat îngrijorate de o posibilă utilizare în exces a forţei în intervenţiile soldaţilor evrei împotriva palestinienilor. Declaraţiile au stârnit nemulţumirea autorităţilor israeliene.

„Suntem o democraţie care încearcă să se apere. Când sunteţi ciupit de un ţânţar şi îl loviţi, se numeşte că aţi utilizat forţa în exces? Trebuie să te protejezi!”, spune ambasadorul Israelului la București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri