Ambasadorul Greciei în Brazilia, ucis de amantul soției

Data actualizării: Data publicării:
ambasadorul greciei in brazilia

Ambasadorul Greciei în Brazilia ar fi fost ucis la ordinul soției lui și al unui polițist cu care aceasta avea o aventură, potrivit Globo TV care citează surse din poliție. Cadavrul ambasadorului Kyriakos Amiridis a fost descoperit joi seară, după ce diplomatul, în vârstă de 59 de ani, dispăruse de trei zile.

ambasadorul greciei in brazilia
Foto: globo.com

ACTUALIZARE. Ofițerul de poliție din Rio de Janeiro a mărturisit că l-a ucis pe ambasadorul Greciei în Brazilia, posibil la îndemnul soției diplomatului, cu care agentul avea o relație amoroasă, a anunțat vineri după-amiază Globo TV, care citează surse din poliție.

Potrivit Globo TV, agentul Sergio Moreira, în vârstă de 29 de ani, a mărturisit că l-a ucis pe ambasador luni noapte, la domiciliul acestuia de la Nova Iguaçu.

Poliția și oficialii din domeniul securității de la Rio au refuzat să comenteze informațiile Globo TV. La fel și Ambasada Greciei din Brasilia, iar la Atena, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că nu are niciun comentariu de făcut, relatează Reuters. 


 

Diplomatul dispăruse de luni, iar soția lui a anunțat miercuri la poliție că este de negăsit. Cei doi au împreună o fată de zece ani.

În cursul zilei de joi a fost găsit un cadavru într-un autovehicul incendiat din Rio de Janeiro și presa a speculat că ar putea fi vorba despre trupul ambasadorului dispărut. Poliția a confirmat pentru Globo TV că este într-adevăr corpul diplomatului.

De asemenea, anchetatorii au mai declarat pentru acest post de televiziune că suspectează că soția lui Amiridis și polițistul Sergio Moreira cu care avea o aventură au pus la cale moartea acestuia și este posibil ca tot ei să fi și comis crima în casa în care diplomatul locuia alături de soția lui, într-o suburbiei a orașului Rio de Janeiro.

Atât soția lui Amiridis cât și polițistul brazilian au fost reținuți de poliție. Încă nu se știe dacă aceștia și-au chemat avocații.

De asemenea, doi alți suspecți se află în custodia poliției, dar nu au fost identificați.

Ziarul O Globo a scris, în cursul acestei zile, că anchetatorii au descoperit sânge pe o canapea din casa în care locuia diplomatul, iar Globo TV a transmis imagini cu poliția cărând o canapea în sediul anchetatorilor.

Un cadavru ars a fost descoperit, joi seară, în mașina pe care Amiridis și soția lui o închiriaseră. Mașina a fost parcată sub o autostradă în zona în care locuiau cei doi. Tot joi, poliția a confirmat că ambasadorul a dispărut luni seara când a plecat din casa familiei soției lui.

Incidentul este o nouă lovitură de imagine pentru Rio, la doar patru luni de când a fost gazda Jocurilor Olimpice, scrie presa internațională.

Cartierul în care a fost descoperită mașina este sub controlul unor grupări armate, formate din polițiști ieșiți la pensie și pompieri, care au legături politice. De multe ori, aceștia șantajează locuitorii din zonă, cerându-le bani și dacă nu acceptă îi amenință că vor lăsa cartelurile de droguri să preia controlul zonei. Aceste grupări armate au crescut în ultimii ani în Rio și de multe ori obțin favoruri de la politicieni sub promisiunea că le vor aduce voturi de la cartiere întregi dacă îi lasă să scape nepedepsiți pentru infracțiunile comise. Rata criminalității în Rio este în creștere și statul este plin de datorii, astfel că de multe ori nu reușește să plătească poliția și alți angajați bugetari la timp.

Ambasada Greciei în Brasilia încă nu a trimis un punct de vedere. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe grec Strasos Efthymiou a precizat că guvernul grec nu dorește să comenteze situația.

Amiridis a fost consulul Greciei în Rio din 2001 până în 2004. El a fost ambasador în Libia din 2012 până în 2016 când a fost mutat în Brazilia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri