Ambasadorul Palestinei, vizită la sediul MAE. S-a discutat despre Ierusalim

Data actualizării: Data publicării:
ambasador palestina melescanu

Ministrul de Externe l-a primit, astăzi, pe ambasadorul Palestinei la Bucureşti. Potrivit unei postări pe Facebook, oficialul l-a informat pe Teodor Meleşcanu că autoritatea palestiniană respinge decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti nu a făcut niciun comentariu despre acest subiect, dar a precizat că România susţine implementarea „soluției celor două state", Israel și Palestina. În plus, Teodor Meleşcanu l-a asigurat pe diplomat că România colaborează cu Uniunea Europeană pentru rezolvarea justă și de durată a conflictului israeliano-palestinian.

La începutul acestei luni, Statele Unite au anunţat că recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel şi că vor muta misiunea diplomatică acolo. Au fost urmate de Guatemala.

Numele României a fost inclus de presa israeliană pe lista ţărilor care ar putea lua în calcul mutarea ambasadei din Tel Aviv în Ierusalim.

Unul dintre politicienii români care susțin mutarea ambasadei este președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

N-am spus să se mute ambasada de mâine, dar Ministerul de Externe trebuie să ia în serios lucrul acesta şi are toată capacitatea instituţională, şi nu numai, să facă o analiză serioasă. Dacă va avea argumente serioase că nu trebuie mutată ambasada de acolo, ne predăm, dar doar aşa, neavând niciun argument și nespunând nici una, nici alta...”, a spus Liviu Dragnea într-un interviu la Antena 3.

Dacă Israelul îşi va muta capitala în mod oficial la Ierusalim, noi o să stăm cu ambasada la Tel Aviv?”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri