Americanii şi-au sărbătorit ziua naţională în condiții de securitate sporite

Data publicării:
Artificii Podul Brooklyn SUA 4 iulie GettyImages-544996972 1

Sute de mii de oameni s-au adunat la Washington pe esplanada din apropierea Capitoliului, pentru a asista la un uriaş foc de artificii. A fost apogeul unei zile pline de festivităţi.

"Libertatea noastră depinde de un grup extraordinar de bărbaţi şi femei în uniformă şi de familiile lor, care au grijă de noi în fiecare zi. Unii sunt aici, în public, vă rog să-i aplaudaţi", a spus preşedintele SUA, Barack Obama.

La Casa Albă, preşedintele Barack Obama le-a adus un omagiu membrilor armatei. Însă n-a uitat nici de fiica lui cea mare, Malia, născută pe 4 iulie.

În toată ţara, concursurile de mâncat sunt o tradiţie de 4 iulie.

În Key West, Florida, obiectul concursului a fost plăcinta de lămâie. Câştigător a fost un domn care a devorat una întreagă într-un minut şi 3 secunde, fără să-şi folosească mâinile. Celebru este şi concursul de mâncat hotdog de la New York.

Dar, în timp ce oamenii obişnuiţi şi-au văzut de sărbătoare, poliţia new-york-eză a desfăşurat cel mai mare dispozitiv de securitate folosit vreodată de 4 iulie. Acesta a inclus câini special antrenaţi să identifice explozibili în mijlocul unei mulţimi, poliţişti în civil şi o amplă reţea de camere de supraveghere.

La Boston, accesul la un concert în aer liber s-a făcut în urma unor controale stricte. Securitatea a fost sporită şi la Washington, inclusiv la aeroport şi la monumentele vizitate în aceste zile de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri