Americanul bănuit că a trimis 14 pachete cu explozibili riscă 58 de ani de închisoare

Data publicării:
Cesar Alteri Sayoc Jr.

Anchetatorii americani au arestat un suspect în legătură cu bombele expediate pe numele unor critici ai preşedintelui Donald Trump. E vorba despre un bărbat de 56 de ani din Florida, bănuit că a trimis 14 pachete cu explozibili mai multor personalităţi, printre care foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton, dar şi postului CNN. După ce bărbatul a fost prins de poliţie, alte două colete capcană au fost găsite în California. Destinatari erau un senator democrat şi un important donator al partidului. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă 58 de ani de închisoare.

Cesar Sayoc, un susţinător republican în vârstă de 56 de ani, a fost prins pe baza unor amprente şi probe ADN găsite pe unul dintre coletele cu bombă. Bărbatul din Florida a mai avut probleme cu legea, aşa că era deja în baza de date a autorităţilor. El a fost acuzat de cinci infracţiuni federale, inclusiv ameninţarea unor foşti preşedinţi.

Aceste acte de teroare trebuie judecate şi pedepsite la nivelul maxim permis de lege. Violenţele politice nu trebuie permise niciodată în America şi voi face tot ce îmi stă în putere ca să le opresc”, spune Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Şeful FBI a spus că bombele din colete erau reale.

Deşi încă analizăm dispozitivele în laboratoarele noastre, pot să spun că nu sunt glume”, spune Christopher Wray, directorul FBI.

Inculpatul riscă 58 de ani de închisoare”, informează Jeff Sessions, procurorul-general al SUA.

Donald Trump a acuzat din nou presa că a creat o stare de tensiune în societate, prin atacurile la adresa sa şi a susţinătorilor săi.

Reportajele constante şi necinstite, ostilitatea profundă şi atacurile negatitve ale presei nu fac decât să îndepărteze oamenii şi să submineze dezbateri sănătoase. De exemplu, am văzut că presa încearcă să folosească acţiunile sinistre ale unui individ să mă atace pe mine şi Partidul Republican”, a declarat Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Ameninţările cu bombă, care au vizat lideri democraţi sau adversari ai preşedintelui Donald Trump, au avut loc cu puţin timp înainte de alegerile pentru Congres. Vor fi aleşi toţi membrii Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Republicanii vor să-şi menţină majoritatea pe care o au în ambele camere, dar sondajele anunţă o victorie a democraţilor. În acest caz, Donald Trump s-ar putea trezi cu proiectele blocate, în ultimii doi ani de mandat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri